02 de juny de 2018
02.06.2018

Besalú aprova unificar els tendals i les terrasses del centre històric

?Ha d'afrontar els efectes de la renovació de les activitats en la imatge que es dona al turisme

02.06.2018 | 01:01

L'Ajuntament de Besalú, en el seu darrer ple, va aprovar modificar el Pla especial de protecció i desenvolupament del Centre Històric. Es tracta de la revisió d'un pla que es va gestar entre el 1983 i el 1988. Malgrat l'antiguitat del document, el objectius són els mateixos.

L'Ajuntament preveia una revisió completa del pla i, de fet, el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal del 2008 la té en compte. Això no obstant, la inactivicat provocada per la crisi de la darrera dècada ha ajornat la revisió global.

Segons ha explicat la tinent d'alcalde, Fina Surina (PDeCAT), el motiu del canvi és la voluntat d'unificar els tendals i el mobiliari de les terrasses del centre històric, perquè la imatge no quedi afectada per la renovació de l'activitat econòmica.

Surina ha explicat que els establiments que obrin per primera vegada hauran de seguir les indicacions marcades en el pla especial. De fet, segons ella, el darrer emprenedor que va obrir un establiment a la plaça Sant Pere ja va seguir les indicacions marcades per les normes.

Això no obstant, Surina ha explicat que els establiments més antics podran adequar de manera progressiva els tendals i les terrasses a les normes. Ha observat: «La idea és que sigui una mica unificat i hi hagi un criteri».

Surina ha explicat que la modificació afecta les separacions entre les jardineres, indica els llocs on pot haver-hi tendals o para-sols. També marca les mides de les terrasses i el material del qual han d'estar fetes les cadires. També unifica els colors.

Els colors de tendals i para-sols en el global del centre, excepte el prat de Sant Pere, hauran de ser sense trames, ratllats ni estampats. Podran ser cendra, terrós, gris lila, blau vell, terrós clar, siena natural, ocre groc, ombra clar.

Els para-sols es podran ancorar a terra mitjançant sol·licitud acompanyada de projecte amb la justificació tècnica i amb garantia de reposició de paviments.

Segons ha explicat Surina, la idea és progressar en la imatge del centre històric de cara a un turisme cada vegada més important i menys estacional.


El prat de Sant Pere

La modificació contempla una aplicació especial al prat de Sant Pere. Es tracta de l'espai públic més gran del centre històric i el que acull més bars i restaurants amb terrasses.

En aquest cas, les normes fixen un únic color per als tendals i els parasols.

Pel que fa a les estructures o marquesines, s'han d'ajustar a un model únic aprovat per l'Ajuntament i han de ser totes del mateix color.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema