El Consell Comarcal del Ripollès ha iniciat les gestions per ampliar el Refugi d'Animals després que l'associació Animals Vida Digna, que ocupava una parcel·la del refugi, decidís traslladar el seu centre d'acollida de gats abandonats cap a un nou espai més proper al nucli urbà de Ripoll. El refugi aprofitarà aquest espai per ubicar-hi deu nous boxs metàl·lics amb una caseta de fusta a dins. Aquests espais estan pensats perquè també puguin acollir gossos potencialment perillosos. Fins aquest moment, el nivell d'ocupaciód'espai dificultava disposar de boxs individuals en cas que s'haguessin d'acollir més gossos d'aquesta tipologia, perquè cal tenir-los en boxs individuals.

En el marc de les tasques de millora de les instal·lacions, també s'instal·laran dues pèrgoles, una per a cadascun dels dos patis d'esbarjo. Aquesta mesura proporcionarà ombra als animals i farà que no pateixin tant les elevades temperatures d'estiu.

La inversió està valorada en uns 20.000 euros, resultants de la suma de la compra dels deu boxs metàl·lics (18.089,50 euros), les deu casetes de fusta (1.681,90 euros) i les dues pèrgoles (600 euros). Durant els mesos d'estiu, el nombre d'abandonaments d'animals augmenta.