L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses estudia modificar una de les dues noves marquesines de la parada d'autobusos, perquè tapa, en part, dues finestres de la residència geriàtrica Abadessa Emma. L'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué (MES) ha explicat que l'efecte visual de la marquesina respecte a les finestres és més important que el real ja que, segons ell, l'estructura està separada un metre de les finestres. El dubte, segons ell, està en canviar-la de lloc o en fer-la més baixa.

També ha apuntat que ha parlat amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i amb l'empresa responsable de les obres de la nova parada d'autobús de la travessera de la N-260 per tal d'adequar la marquesina i integrar-la al poble.

Roqué ha exposat que la voluntat de l'Ajuntament és que la marquesina quedi bé i sigui útil als veïns de Sant Joan de les Abadesses. L'alcalde va recordar que les obres de construcció de la parada d'autobusos encara no estan acabades.

La ubicació de la marquesina davant de 2 finestres de la residència Abadessa Emma va ser exposada en el darrer ple pel portaveu d'ERC, Sergi Albrich.

El republicà va exposar que la marquesina tapa la visió de les persones que viuen a la residència i va alertar que la lluminositat de la residència també podria quedar afectada. Va precisar que les finestres afectades corresponen a habitacions dels residents.Sobre l'argumentació del perjudici que pot comportar la ubicació de la marquesina, Sergi Albrich va demanar un canvi de lloc. A més, va recordar que, contra la voluntat d'ERC, per fer-la van haver d'eliminar un jardí ubicat al costat de la residència.

Territori i Sostenibilitat va començar les obres de la parada fa uns 5 mesos i, tot i haver passat, el termini previst en un mes encara no les ha acabades. Roqué ha explicat que estan pendents d'un treball de la companyia d'electricitat. Les obres de la parada estan valorades en 238.000 euros.