Les fortes pluges d'ahir a Catalunya van causar retards generalitzats i desviaments a l'Aeroport de Barcelona-el Prat (tres cap a Girona), on entre les onze del matí la una de la tarda es va haver de regular el trànsit aeri, dilatant el temps entre enlairaments i aterratges.

En concret, tres vols (un d'ells privat) amb destí Barcelona es van haver de desviar a l'aeroport de Girona- El primer, de la companyia Vueling procedent de París-Orly (que va sortir de França amb una hora de retard i va acabar aterrant a Girona a les 11.10 hores. A la imatge superior es pot veure la ruta del vol desviat seguit a través del web FlightRadar24. El segon vol, un Ryanair procedent de Brussel·les, va sortir de Bèlgica amb una hora de retard i va aterrar a Girona a les 11 del matí. En els dos casos, els passatgers van acabar el trajecte amb autobús fins a Barcelona.

En paral·lel, altres dos vols van haver d'aterrar a Palma de Mallorca des de Dubrovnik (Croàcia) i Istanbul (Turquia); un altre vol a Perpinyà procedent de París i un darrer a Reus procedent de Londres.

Les precipitacions generalitzades, intenses en un curt espai de temps, van deixar registres com els 78,6 litres de precipitació acumulada a Sant Pere de Ribes. Les pluges es van iniciar al Garraf, Baix Penedès, Tarragonès i Baix Llobregat per desplaçar-se al nord-est, arribant a les comarques gironines.

Al matí, els aiguats van convertir els carrers de Sitges en rieres després que en aquesta localitat hi van caure 45 litres en poc més de mitja hora. A Barcelona, un arbre va caure sobre un autobús a la Gran Via sense causar ferits. El 112 va rebre més de 250 trucades i els Bombers van rebre 164 avisos.