La Fundació Salut Empordà ha adjudicat el 100% de les places de residents disponibles per al curs 2018-2019. En els propers anys es formaran en el centre altempordanès vuit nous especialistes; un en ginecologia i obstetrícia, un de medicina interna, quatre de medicina familiar i comunitària i dos en infermeria obstetricoginecològica. Aquests professionals se sumen als que ja s'estan formant a la mateixa entitat en cursos superiors, un nombre total de residents que supera la vintena.

Aquest dilluns l'hospital de Figueres va donar la benvinguda als nous residents i va acomiadar als que han acabat la residència. La directora assistencial de la Fundació Salut Empordà, Àngels Morales, va destacar la importància que té la docència per l'entitat i va anunciar que des de la institució s'està treballant per poder incorporar nous especialistes en formació.

El cap d'estudis de la Fundació, Armand Grau, va assenyalar que els residents faran «formació tècnica i humana» i els va emplaçar a situar-se en el lloc del pacient.