Les últimes pluges han deixat unes acumulacions d'aigua destacades a les comarques gironines. Segons el balanç que fa el Meteocat, entre dimarts i dimecres, els ruixats han deixat 104,8 litres a Tortellà.

En aquesta localitat de la Garrotxa s'ha donat el registre més alt de pluja de tot Catalunya durant aquest període. El segon registre més destacat ja no correspon a la província, sinó que és de Sant Pere de Ribes, al Garraf, amb 88 litres.

En setè lloc hi ha un registre gironí -Navata, amb 64,5 litres- i en quinzè, Banyoles amb una acumulació de pluja de 43,5 litres. També cal destacar que a Oix, que es troba en el penúltim lloc del llistat (al 39), en només dos dies van descarregar fins a 31,2 litres en tan sols 48 hores o a Molló, a la comarca del Ripollès, fins a 32,2.

Aquest dimecres va ser quan les tempestes van ser més destacades en molts punts de la geografia gironina, ja que va començar a descarregar de matinada, va fer pauses i després, depenent de la zona durant el migdia o tarda, va ploure de valent.

Per exemple, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya fetes públiques aquest dimecres, a Banyoles van caure 10 litres en només 10 minuts i a Navata, 33 en tan sols mitja hora. Les comarques on més pluja s'ha recollit aquests dos dies són la Garrotxa i el Ripollès.

Es tracta d'una situació de tempestes que s'ha anat repetint gairebé cada dia a la província però que viurà una pausa a partir d'avui. Ahir a la tarda encara va caure algun plugim sobretot a les comarques d'interior. Però avui i demà està previst que les temperatures tornin a pujar i que les pluges ja siguin història.

Tot i això, més a llarg termini, de cara al cap de setmana la situació es tornarà a girar. El diumenge està previst que pugui entrar una nova tongada de pluges i que la primavera segueixi essent moguda meteorològicament.