11 de juny de 2018
11.06.2018

Avaluen si s'ha d'enderrocar l'edifici amb el sostre enfonsat del barri vell d'Olot

Unes 7 persones de l'edifici del costat han passat la nit fora

11.06.2018 | 13:14
L´edifici va patir un ensorrament parcial.

Els tècnics de l'Ajuntament d'Olot han visitat avui al matí l'edifici de tres plantes de la plaça Capdenmàs, al qual se li va esfondrar la teulada, el diumenge, dia 10 de juny, a la tarda. Els tècnics avaluen si s'ha d'ensorrar l'edifici, el numero 18 del carrer Alt del Tura, i quin grau d'afectació té el del costat.

L'edifici que va patir l'enfonsament de la teulada presenta un aspecte ruïnós i estava deshabitat. En canvi, el del costat està més bé i hi vivien unes 7 persones que van ser desallotjades i es van allotjar en cases de familiars. Abans de marxar, van poder entrar a casa en companyia de bombers per fer una recollida de les pertinences més necessàries. L'Ajuntament també ha de decidir quina solució referent a l'allotjament els els dóna.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ahir, va lamentar els perjudicis causats a les persones desallotjades. Això no obstant, va apuntar que per responsabilitat no els poden deixar a tornar a casa seva mentre hi hagi perill d'un altre ensorrament.

l'edifici afectat és una casa llarga i estreta que és propietat de vàries persones que no viuen a Olot. L'alcalde ha recordat que l'ensorrament de diumenge no va ser un cas aïllat. Fa uns anys, a la mateixa zona va tenir lloc un esdeveniment similar que va afectar una vintena de veïns. Corominas va demanar que els propietaris no abandonin els immobles del nucli antic.

L'enfonsament ha provocat la reacció dels grups polítics de l'oposició. ERC ha anunciat una roda de premsa per avui i la CUP s'ha mantingut molt activa a les xarxes socials. L'Ajuntament desenvolupa el Pla Integral de Millora del Nucli Antic que entre d'altres coses preveu identificar les cases en mal estat i els propietaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema