12 de juny de 2018
12.06.2018

Mig miler d'escolars tanquen el taller d'havaneres

12.06.2018 | 00:24
Cloenda de la segona edició de «Blanes Canta al Mar».

La plaça exterior de la Biblioteca Comarcal de Blanes va acollir divendres passat la Cantada Final d'una experiència que s'ha fet a la localitat per segona edició consecutiva: «Blanes Canta al mar», un taller educatiu que s'ha impartit durant el curs 207-2018 a tots els centres d'educació primària del municipi, així com al Centre d'Educació Especial Ventijol.

Per finalitzar l'experiència realitzada a les aules, més de 500 alumnes van participar en aquest esdeveniment. Eren els escolars que al llarg dels darrers mesos han estat aprenent a les respectives classes les havaneres que divendres van compartir plegats. L'experiència l'ha dut a terme el Taller d'Havaneres i Cançó Popular del Casal La Cooperativa de Blanes.

Durant la jornada hi va haver un record molt especial per un dels col·laborador dels organitzadors qui, alhora, també ho era de la Biblioteca Comarcal, l'Arxiu Municipal i un munt d'entitats de la vila. Es tracta d'Albert Ros, un autèntic i genuí Llop de Mar que va morir la setmana passada.

La festa de cloenda va comptar amb diversos ingredients, ja que a cada escola s'havia ensenyat havaneres diferents, llevat de tres peces que havien estat comunes, i que divendres van tancaren una impressionant cantada col·lectiva: La Bella Lola, El meu avi, La cañ dulce, El Llop de Mar i El canó de Palamós.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook