L'Ajuntament d'Olot multarà amb 180.000 euros el propietari del bloc esfondrat diumenge passat a la plaça Campdenmmàs al nucli antic de la ciutat. A través d'un decret d'alcaldia i en compliment del que estableix la Llei d'Habitatge, s'han incoat dos expedients per una falta molt greu pel col·lapse de l'edifici i per no haver complert les dues ordres d'avís que des del 2016 se li havia fet arribar pel mal estat de la finca.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ha expressat la seva "indignació", tot dient que la responsabilitat és "exclusivament" del propietari per no haver fet el que calia per mantenir l'edifici en condicions i que totes les despeses de l'actuació i els danys els haurà d'assumir ell.

Corominas ha aprofitat per enviar un missatge molt contundent a tots aquells propietaris que saben que tenen una finca en mal estat tot dient que "a aquell que li caigui un edifici sentirà tot el pes de l'Ajuntament".

L'alcalde també ha reivindicat la feina que s'ha fet fins ara a la zona i ha explicat que s'han enviat 234 requeriments de rehabilitació i que el 80% han respost de forma positiva.