L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles, en el seu darrer ple, va aprovar de manera definitiva una modificació a les normes de convivència i civisme.

L'alcalde de la localitat, Eduard Llorà (PDeCAT), ha explicat que els canvis estan enfocats a disposar d'una normativa eficaç que ordeni l'ús i l'accés als gorgs

Ha concretat que es tracta d'evitar l'ús d'inflables, no fer-hi àpats, evitar que deixin escombraries a terra, dur els gossos lligats, evitar abocaments de productes a l'aigua i regular els accessos als gorgs per la carretera de Cogolls.

Ha explicat que aquesta normativa vol fomentar l'ús de l'aparcament situat al costat de la ruta que condueix als gorgs del molí dels Murris i de la Plana.

En aquest sentit, les normes estableixen una taxa de 5 euros per cotxe aparcat a les zones habilitades, així com 1 euro de fiança que serà retornat amb el lliurament d'una bossa d'escombraries a la sortida.

Les normes exposen que la circulació a peu pels gorgs de molí dels Murris, de Santa Margarida, can Poeti i de la Plana es farà només per les vies senyalitzades.

Apunten que no està permès l'accés a camps sembrats i pastures i es podrà limitar l'accés als camps de conreu i a aquelles àrees que per la seva fragilitat ho requereixin.

El text divideix les infraccions en greus i molt greus. Les més greus són encendre foc i abocar productes contaminants als gorgs i les rieres.