L'examen d'Història de les PAU va preguntar sobre la constitució de la II República Espanyola, sobre la Guerra Civil i sobre la Transició Democràtica. Per primera vegada, tots els estudiants van haver de passar aquesta prova, després que Història de la Filosofia hagi passat a la fase específica.

En una primera opció, els alumnes van trobar un text d'Antonio Maura, del 1917, sobre regeneracionisme, i a partir d'un cartell de les Joventuts Socialistes Unificades, del 1937, on es veuen uns canons disparant un militar amb la creu gammada al braç, van haver d'explicar alguns aspectes de la Guerra Civil espanyola. L'opció B va girar al voltant de la Constitució de la II República Espanyola i els alumnes van haver de comentar dos articles del text de 1931. La transició democràtica va ocupar la segona part d'aquest examen, en què els estudiants havien d'explicar el període entre la mort de Franco i les primeres eleccions o el retorn de Tarradellas a Catalunya i l'estatut d'autonomia del 1979.

A través del text de Maura, l'examen demanava explicar la crisi de 1898 i les conseqüències polítiques que va tenir fent esment al regeneracionisme i als protagonistes d'aquest corrent a Espanya fins al 1914. També demanava explicar l'impacte de la I Guerra Mundial a Espanya i els principals fets econòmics, socials i polítics que s'hi van viure, fins al 1923.

Pel que fa a la Guerra Civil, a partir del pòster, els estudiants van haver de relatar les diferents fases d'ocupació franquista de Catalunya, abans i després de la batalla de l'Ebre, i parlar sobre la supressió de l'Estatut d'Autonomia i dels inicis de la repressió franquista a Catalunya.

Pel que fa a les preguntes sobre la II República, la prova demanava explicar el paper de Niceto Alcalá-Zamora, Manuel Azaña, Indalecio Prieto i José María Gil-Robles, a més de comparar l'acció reformista dels governs d'esquerres i dels governs conservadors els anys previs a la Guerra Civil. Les qüestions sobre la transició democràtica anaven il·lustrades amb una fotografia de Manel Armengol d'una manifestació proamnistia a Barcelona, el 1976.

Tranquil·litat a Girona

La coordinadora de les Proves d'Accés a la Universitat de Girona, Manuela Hidalgo, va assegurar que la segona jornada de les PAU havia transcorregut «amb plena normalitat». Hidalgo va explicar que no «hi havia hagut cap incidència i que tot s'havia desenvolupat amb tranquil·litat».

Per a la coordinadora, els estudiants que s'hi presentaven ja no estaven tan nerviosos com el primer dia, un fet que considera «normal» perquè «ja s'han acostumat al lloc, ja saben on han d'anar, ja coneixen l'espai, ja tenen clar on és l'inici... i això els deixa més tranquils». La segona prova dins del grup de les matèries comunes ha estat Llengua Estrangera, on l'Anglès ha estat la llengua majoritària.