L'Ajuntament de Sant Pau de Segúries, en ple extraordinari, va aprovar de manera provisional el Pla Especial del càmping Els Roures. La previsió és que la Comissió Territorial d'Urbanisme doni el vistiplau al pla en un termini de 3 mesos.

L'acord va ser aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern del PDeCAT i els dels dos regidors de l'oposició FSP-PA. Aquest darrer grup té dos regidors perquè després de la dimissió, a finals d'abril, del seu cap Joan Solà no hi ha hagut relleu.

Segons ha explicat l'alcaldessa, Dolors Cambras (PDeCAT), el text aprovat, en gran part, és el mateix que ja havia entrat a l'Ajuntament el 2008, en temps de l'alcaldia de Joan Solà, i no havia estat tramitat.

Ha precisat que el document actual incorpora textos refosos demanats per l'Agència Catalana de l'Aigua referents al pas del torrent denominat Caganell pel càmping. En concret, l'ACA ha fet fer un estudi hidràulic en previsió d'inundacions en un termini de 10,100 i 500 anys. També incorpora els informes favorables de 14 administracions. Entre ells n'hi ha del Departament de Planificació i Ordenació Fluvial, del Departament de Medi Ambient o el Departament d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

El càmping Els Roures va ser motiu de debat i de desacord entre l'equip de govern i l'oposició des de gairebé l'inici del mandat, el 2015, fins a la recent dimissió de Joan Solà fa un mes i mig.

El fons del desacord estava en unes obres efectuades al càmping pel propietari i regidor de Cultura Adrià Gómez.

Dolors Cambras ha explicat que sense l'existència d'un pla especial que determinés el que es pot fer i no es pot fer al càmping, Adrià Gómez no podia fer cap obra i només s'havia de limitar a fer manteniment.

Això no obstant, el propietari es va adonar d'unes casetes en mal estat i va decidir canviar-les. Segons l'alcaldessa, quan l'Ajuntament se'n va adonar, li va obrir un expedient de disciplina urbanística. En aquest moment, van descobrir que el pla especial ja havia entrat a l'Ajuntament, però no s'havia tramitat.