15 de juny de 2018
15.06.2018

La CUP proposa crear un registre d'habitatges d'ús turístic de la demarcació

L´objectiu és que l´inventari serveixi per detectar pisos turístics que exerceixen l´activitat de manera il·legal

15.06.2018 | 00:14

La CUP a la Diputació de Girona presentarà una moció al ple de la setmana que ve per impulsar un registre d´habitatges d´ús turístic de les comarques gironines. L´objectiu és «disposar d´una radiografia actualitzada del nombre total d´habitatges que operen a tots els municipis de la demarcació» i «detectar els pisos turístics que estiguin exercint aquesta activitat de manera il·legal», van informar.
Més d´un 40% dels apartaments legalitzats de Catalunya estan localitzats a les comarques gironines, van recordar des de la CUP, més de 28.000 apartaments i, «segons dades de la mateixa Associació Turística d´Apartaments, el parc no legalitzat de pisos turístics podria ser igual o superior al legalitzat». Segons la CUP, «el creixent interès turístic» de la demarcació i «l´auge de plataformes en línia que faciliten el contacte entre l´oferta i la demanda dels habitatges d´ús turístic» ha «incrementat l´impacte del fenomen dels pisos turístics a molts municipis».
Així, volen detectar les zones de la demarcació on aquests pisos «superin els percentatges desitjables pel que fa al seu impacte sobre els preus dels lloguers i la vida comunitària» dels veïns i el registre «ajudarà a l´estudi de la creació d´un parc d'habitatge per a la població resident a les comarques gironines que garanteixi el dret a un habitatge digne», van destacar.
Per al diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, «les externalitats negatives dels pisos turístics estan afectant de manera insostenible algunes zones de la costa i de la mateixa ciutat de Girona».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook