L'excel·lent mes de maig que han viscut els hotels gironins podria ser un presagi que efectivament la tempirada estiuenca serà bona. Els establiments hotelers gironins van assolir el maig passat 1.189.062 de pernoctacions, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, cosa que suposa un increment del 12% respecte el maig de 2017. Durant aquest període, el turisme nacional va créixer un 20%, i l'estranger un 8,6%, als hotels de la demarcació.

L'increment d'ocupació del 12% a les comarques de Gairona contrasta amb el del global de l'estat espanyol, que va ser únicament de l'1,6%.

Ocupació del 58,6% a Catalunya

Catalunya va registrar una ocupació hotelera del 58,6 % al maig, mes en el qual els preus es van reduir un 3% respecte al mateix període de l'any anterior, segons l'enquesta sobre conjuntura turística hotelera de l'INE. Les Canàries i les Balears se situen com les comunitats autònomes amb un major grau d'ocupació hotelera durant el maig, amb un 70,1% i un 68% de les seves places ocupades, respectivament, malgrat que les dues van registrar increments en els preus per damunt de la mitjana nacional. La ciutat autònoma de Ceuta (65,2%) i la comunitat de Madrid (63,7%) són els següents destins amb més ocupació.

Durant el maig es van registrar 31,9 milions de pernoctacions en establiments hotelers de tot Espanya, un 1,6% més que en el mateix mes del 2017, amb un grau d'ocupació del 58,4% i un increment en els preus a tot el territori de l'1,23%.

Els increments més grans en els preus es van localitzar al País Basc, amb una pujada del 12,5% respecte al mateix mes de l'any passat, seguit de les Balears (4,76%) i La Rioja (4,42%).Per contra, els preus es van reduir a Catalunya, amb un descens del 3% al maig, a Andalusia, amb un 1,63% menys, i a Astúries, amb un 1,22%.