El 86,7% dels alumnes gironins han passat la selectivitat . Es tracta de 2.718 persones.

Els dies 13, 14 i 15 de juny un total de 3.134 estudiants es van presentar a les proves d'accés a la universitat (PAU) a les comarques gironines i d'aquests n'han aprovat un tan per cent alt però que cau en nou punts percentuals respecte a l'any passat. I és que llavors, el 95% dels alumnes gironins van aprovar-la, en canvi, la nota mitjana va ser d'un 6,5.

Pel que fa a la mitjana de l'expedient assolit enguany pels estudiants gironins cal destacar que és d'un 7,23. La suma del seu expedient i del resultat de la selectivitat fa que els estudiants gironins que volen entrar a la universitat tinguin una mitjana d'accés 7,076.

Per comarques, els examinats a la província que han obtingut millor nota en les PAU , que han obtingut una nota mitjana de 7,404. Aquí es van presentar a la prova 199 estudiants i tots ells han aprovat.

A la Garrotxa i el Ripollès tots els examinats també han aprovat, mentre que el Baix Empordà és on hi ha hagut més suspensos, amb nou persones, s'hi havien presentant 421.

Per matèries, a nivell de Catalunya, els millors resultats s'han obtingut en l'assignatura d'alemany amb un 8,55 i s'han declarat 97 estudiants aptes. L'italià és la segona assignatura amb la marca més alta, amb 7,91 de mitjana, i 28 estudiants han prosperat.

La matèria amb la mitjana de resultat més baix és tecnologia industrial amb un 5,36 de mitjana i a aquesta matèria de modalitat s'ha declarat aptes fins a 1.620 estudiants.

Accedir a Educació

Quant als alumnes que s'han presentat a la prova d'aptitud personal per accedir als graus d'Educació, cal dir que a Girona s'han presentat fins a 439 estudiants dels 455 matriculats. Però els resultats són força baixos, ja que només el 54,89% han passat els dos exàmens de la prova, amb un total de 241 estudiants aptes.