El Departament de Salut reforçarà l'atenció sanitària d'aquest estiu amb 211 professionals, el mateix nombre que 2017, que donaran suport sobretot a la Costa Brava. La dotació extraordinària també inclou l'ampliació dels horaris d'atenció d'alguns centres sanitaris i l'increment d'ambulàncies en llocs estratègics.

Pel que fa a la disponibilitat de llits, des de Salut van remarcar que la dotació d'aquest estiu serà lleugerament superior a la de l'any passat i que oscil·larà entre un màxim del 96,5% i un mínim del 90,8%. De mitjana hi haurà disponibles el 93,7% dels llits, un 3% més que l'estiu passat. De tots els llits hospitalaris que es podrien inhabilitar, si es creu oportú, se'n tancarien un màxim de 104, 16 menys que el 2017, quan se'n van tancar 120 a tot estirar.

La Regió Sanitària de Girona afrontarà la temporada amb 211 professionals més -equivalents a una jornada laboral de 36 hores a la setmana durant un mes-, que reforçaran principalment l'activitat als centres de salut de la Costa Brava i del Maresme.

La majoria del personal extraordinari reforçarà els equips que cobreixen l'estiu als Centres d'Atenció Primària (CAP), tot i que també s'incorporaran més professionals als serveis d'urgències dels hospitals de Palamós i Blanes. En concret, reforçaran les urgències d'aquests hospitals 4 metges, 14 infermeres i 10 professionals d'altres col·lectius.

La major part dels professionals, 183 (76 metges, 62 d'infermeria i 45 auxiliars administratius) s'incorporaran a partir de l'1 de juliol als CAP dels diferents municipis costaners de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Selva Marítima i Alt Maresme. Per altra banda, alguns CAP i consultoris el 23 de juny ja van ampliar l'horari i el mantindrà fins a l'11 de setembre. Així, a Cadaqués, Platja d'Aro i Malgrat funcionaran les 24 hores, mentre que a Tossa estaràn oberts de les 8 del matí a la mitjanit.

Un altre reforç és el transport sanitari urgent, que a Girona s'ampliarà amb 13 ambulàncies més del SEM entre l'1 de juliol i el 31 d'agost. Es posaran ambulàncies de reforç durant les 24 hores a Torroella-l'Estartit, Platja d'Aro, Blanes, Lloret de Mar, Pineda i Lloret (un Vehicle d'Intervenció Ràpida) i una de Suport Vital Avançat d'Infermeria de 24 hores a Figueres, mentre que hi haurà reforços de 12 hores a Calella, Palamós, l'Escala i Palafrugell. També s'ampliarà l'atenció de les ambulàncies de Castelló i la Bisbal.