La Rosa Milian ha tret la millor nota de la selectivitat de Catalunya, un 9,9. Estudia a l'institut Vicens Vives i va fer el Batxillerat internacional amb una beca CIMS+Cellex. Vol estudiar Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra, on demanen un cinc.

Com és que una estudiant de Barcelona ha fet el Batxillerat a l'institut Vives de Girona?

Després de l'ESO vaig fer els exàmens per aconseguir una beca de la Fundació CIMS+Cellex. Em van donar la beca per fer el Batxillerat internacional al Vicens Vives i he estat vivint en una residència d'estudiants de Girona.

Li ha agradat estudiar a la ciutat de Girona?

El cert és que és un institut molt gran però m'ha agradat molt també. Perquè estar estudiant en una residència amb gent de la teva classe que fa el mateix és molt diferent que fer-ho tota sola a casa i és més guai. I a més, si tens qualsevol dubte o qualsevol cosa sempre tens algú que et pot ajudar.

Li ha sorprès la nota?

M'esperava un bon resultat, però tant i tant potser no.

Havia estudiat molt?

Durant el curs sí que vaig estudiar molt. Perquè a més, amb l'internacional teníem molta més feina, més temari, més treballs, més exàmens. Però amb la selectivitat, com que ja havíem acabat els exàmens de Batxillerat internacional ja van ser com tres setmanes com més de relax. Vaig anar estudiant per a la selectivitat amb calma. Abans de la selectivitat ja havia fet tres setmanes d'exàmens i ja estava molt cansada.

Li van anar bé??

Sí, però encara no tenim la nota.

Com se'n va assabentar, de la nota de la selectivitat?

Ahir -dimecres per als lectors- vaig mirar les notes i ho vaig veure i al vespre em van trucar de la coordinadora de les notes de les PAU per dir-me que havia tret la millor nota juntament amb l'altra noia de Tarragona.

Què vol estudiar?

Vull fer Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra, on demanen una nota de tall d'un cinc.

Celebrarà aquesta gran nota?

No, passaré un dia a casa, ben normal.

A quina professió es vols dedicar després d'estudiar?

No ho sé encara, falten quatre anys i m'ho pensaré. A mi sempre m'ha agradat tot, tant les ciències com les lletres. Al final he pensat que prefereixo dedicar-me a alguna cosa relacionada amb les humanitats, però les ciències m'agraden i vull continuar fent alguna cosa tipus hobby.