Petita treva després d'uns dies de domini del sol al cel. Un ràpid front va escombrar ahir les comarques gironines deixant els primers ruixats de l'estiu amb puntes d'intensitat localment fortes que van deixar registres de més de 60 litres per metre quadrat a Das, a la Cerdanya. Aquesta comarca, juntament amb la del Ripollès, van ser les que van acumular més aigua en poca estona. Les pluges van arribar a principis de la tarda i es van desplaçar des de la muntanya a la costa i van desaparèixer sense gairebé tocar l'Alt Empordà.

A més de Das, altres registres destacats (fins a les 20 hores) van ser 50,4 litres a Meranges, 13,8 a Sant Joan de les Abadesses, 8,1 litres a Olot, 2,8 a Santa Coloma i 2 a Girona amb valors similars o baixos a la resta de la demarcació.

Abans de les pluges, les temperatures havien estat elevades, amb màximes de fins a 32,8 graus a Roses, 32,7 a Fornells de la Selva, 32,4 a Girona o 32,2 graus a Anglès. També amb temperatures mínimes elevades, com els 22,9 a Portbou, 21,2 a Roses, 201,1 a Santa Coloma de Farners, 18,8 a la Bisbal, 17,9 a Olot, 19,7 a Banyoles o 13,8 a Sant Pau de Segúries.

Avui les pluges seran residuals a la tarda a la muntanya i el sol seguirà durant el cap de setmana, amb temperatures que pujaran.