Una dona ha estat condemnada a pagar 147.000 euros en concepte de pensions de paternitat i també per indemnitzar una antiga parella que va descobrir que no era l’autèntic progenitor.

La condemna obliga la dona a tornar totes les pensions de paternitat que va pagar-li la seva antiga parella, de la qual s’havia separat feia temps i a la que havia ocultat que el fill que tenien en comú no era seu. A més, la sentència també l’obliga a pagar unes altres despeses que l’afectat havia sufragat al llarg dels anys, i finalment 40.000 euros en concepte d’indemnització.

Segons la sentència que va donar a conèixer ahir l’Audiència Provincial de Girona, la condemnada haurà d’abonar una quantitat que supera els 147.000 euros a la seva anterior parella. D’aquests, poc més de 107.000 corresponen a les pensions de paternitat pagades durant més de vint anys i també a diversos costos com estudis sufragats per qui creia ser el pare del fill.

L’afectat va interposar recurs

El nou veredicte correspon a un recurs interposat per la víctima després que els tribunals xifressin en 10.000 euros la quantitat que havia de percebre com a indemnització. La nova sentència, però, augmenta aquesta xifra a 40.000 euros i té en compte les despeses per pensió de paternitat i despeses abonades, després de tenir en compte que, encara que el recurrent havia admès que sabia que la seva antiga dona li havia estat infidel, és diferent que el fill en comú era fruit d’una relació extramatrimonial. Les proves revelen a més que la dona va ocultar durant vint-i-dos anys que la víctima no era el pare i el veredicte considera que es va produir un dany moral en conèixer la veritat després de tant de temps, fins al punt que l’home va precisar tractament psicològic. El text del tribunal destaca a més que la persona enganyada va exercir sempre les seves funcions paternals i estableix el pagament d’aquests més de 147.000 euros per part de la dona, que pot presentar recurs.