Tretze entitats i partits polítics del Pla de l'Estany han signat un comunicat de repulsa a «una agressió feixista» dissabte a Porqueres comesa per «un grup d'espanyolistes contra una parella que estava tranquil·lament asseguda en un bar», uns fets que els Mossos d'Esquadra desvinculen de cap atac feixista i atribueixen a una discussió pels gossos entre dues persones que es coneixen.

La Taula per la República del Pla de l'Estany va difondre un manifest signat per ella, CDR, ANC, Col·lectiu La Falç, SEPC, Arran, Endavant, Casal Popular Independentista, CUP, ERC, PDeCAT, ICV-Independents de Banyoles i Junts per Banyoles-ERC. El text detalla que «un grup de persones es va abraonar» sobre la parella «a crits de 'Viva Espanya'», un d'ells «armat amb un bastó», quan es va acomiadar d'un amic amb un «visca la república». També especifica que «la parella va patir diverses ferides de consideració tals com un nas fracturat, algunes dents trencades, punts de sutura i rascades» i que, dies després de denunciar-ho als mossos, la mateixa persona va intentar tornar-los a agredir en un bar de Banyoles. Els signants condemnen que «es tracta indubtablement d'una agressió amb caràcter feixista que pretenia lesionar a persones només per motius ideològics».

Els mossos van confirmar la presentació de la denúncia, però van negar la motivació feixista i van explicar que dues persones, conegudes, van discutir pels gossos i van acabar intercanviant insults de contingut polític.