09 de juliol de 2018
09.07.2018

El jutge condemna Figueres a pagar 1.000 euros a un policia condecorat

El consistori li va denegar la retribució econòmica que anava associada a la medalla pels 30 anys de servei

08.07.2018 | 23:43

Un jutjat de Girona ha condemnat l'Ajuntament de Figueres a pagar 1.000 euros de premi a un policia local a qui va concedir una medalla d'or. El guardó se li va atorgar pels 30 anys que feia que l'agent estava al cos i tenia la compensació econòmica associada, però el consistori es va negar a donar-li. Ara, una sentència obliga l'equip de govern de l'alcaldessa, Marta Felip, a atorgar-li els 1.000 euros, a més de fer-se càrrec de les costes. Des de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) van celebrar la decisió judicial i van afegir que esperen que el cas «marqui un precedent» perquè el consistori «deixi l'actitud dictatorial» que té. «Només demanem que l'Ajuntament compleixi amb el que està establert», va reblar el president del CSIF a Girona, Rafa Sánchez. El jutge ha esgrimit el criteri d'igualtat per justificar l'abonament dels diners, ja que fins aleshores el consistori havia pagat els 1.000 euros a tots els agents que complien 30 anys de servei.

L'Ajuntament de Figueres haurà d'abonar els 1.000 euros de premi a un policia local que porta 30 anys de servei al cos. Així ho ha decidit el jutjat Contenciós Administratiu 2 de Girona després que l'agent, a través del sindicat CSIF, denunciés que el consistori no va retribuir-lo com sí havia fet amb la resta de policies que complien amb el requisit. Segons esgrimeix la sentència, l'actitud de l'Ajuntament de Figueres «vulnera el dret a la igualtat i a la no discriminació». De fet, el text assenyala que el consistori ha donat un tractament diferent a situacions «idèntiques», i per això l'obliga a pagar el premi al policia, i a més, li imposa les costes del judici.

L'Ajuntament de Figueres va agafar-se a un decret d'alcaldia del 12 de juny de 2017 per no fer efectiu el pagament d'aquesta quantitat a l'agent. El jutge, però, considera que no «s'ajusta a dret» i per això l'anul·la.

El president del CSIF a Girona, Rafa Sánchez,va lamentar que hagin d'arribar a situacions com aquesta, però va assegurar que «raonar amb l'equip de govern és impossible». També va explicar que hi ha un altre cas que està en tràmits judicials i que «és calcat» al que acaben de guanyar, i estan convençuts que els tornaran a donar la raó.

Sánchez va demanar que es torni a la mesa de negociació i que no es continuï anant als tribunals per aquests temes. A més, el president de CSIF va lamentar que el consistori es gasti «tants diners» amb lletrats quan «hi ha magnífics assessors jurídics» municipals. «Per a l'Ajuntament no és un problema gastar-se 5.000 euros en un advocat, perquè els diners no són seus», va lamentar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook