El Banc de Sang vol captar uns 4.500 donants a les comarques gironines per fer front a la campanya d'estiu, una època en què les donacions de sang baixen un 30% a causa de les vacances i el canvi d'hàbits de la ciutadania. El Banc calcula que fins a finals d'agost els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per tractar malalts i accidentats, per això, com cada any, ha emprès la campanya de crida, que aquest any porta per lema «Omple la bossa de vida».

Des d'avui totes les persones que donin sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils rebrà una bossa de tela amb el nou missatge del Banc de Sang «Dóna el millor de tu. Dóna sang». El web donarsang.gencat.cat comptarà amb una bossa de sang virtual que se n'anirà omplint a mesura que se sumin donacions, amb l'objectiu d'arribar fins a 35.000.

Per facilitar les donacions, estaran obertes les sales de donacions de 20 hospitals, entre elles les de l'hospital Josep Trueta de Girona i el Banc ha programat 60 campanyes cada setmana arreu del país.

A més, a Barcelona hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre d'altres, pels malalts de càncer.

Necessitat de mantenir les reserves estables

A l'estiu les donacions baixen al voltant d'un 30% respecte a la resta de l'any pels canvis d'hàbits per les vacances.

El Banc de Sang ha recordat la importància de mantenir unes reserves de sang estables per poder fer front a qualsevol situació inesperada, com va ocórrer l'any passat amb els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils.

«En aquella ocasió, gràcies al fet que el Banc de Sang comptava amb suficients reserves, es va poder atendre les necessitats immediates dels hospitals», han recordat els responsables del Banc de Sang. De fet, la resposta ciutadana als atacs va fer crèixer les reserves a Girona un 20% respecte l'estiu del 2016.