La Direcció General de Joventut ha registrat, fins aquesta segona setmana de juliol, 1.343 activitats de lleure i esportives a les comarques gironines notificades per les entitats organitzadores, en les quals hi participen més de 70.500 joves i infants -comptant-hi, també, els responsables.

La majoria de les activitats són els casals de vacances, amb més de 496; les colònies, amb més de 280; i les rutes i acampades, amb unes 200 de notificades en cada modalitat. Les entitats organitzadores han de notificar l’activitat set dies abans que comenci, pel que Joventut creu que les xifres augmentaran al llarg de les properes setmanes.

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director de l’Agència Catalana de la Joventut, han aportat les dades aquest divendres al matí, durant una visita a les activitats d’estiu que s’estan duent a terme a les comarques de Girona, acompanyats de la coordinadora territorial de Joventut, Agnès Fàbregas.

En concret, han visitat el camp de treball d’intercanvi internacional «Els horts del Soler», que organitza l’entitat Resilence Earth SCCL, que recuperar els antics horts de Sant Feliu de Pallerols per utilitzar-los com a zona de cultiu sostenible i espai de trobada per als veïns d'aquest municipi garrotxí. Així com també el camp «El camí ral de Vic a Olot», que es desenvolupa a Els Hostalets d’en Bas i centra el seu treball a recuperar un camí que va ser una infraestructura intercomarcal clau fins a la primera meitat del segle passat, com passatge de mercaderies i de viatgers entre les dues comarques.