Catalunya en Comú Podem reclama «la urgència de tenir unes infraestructures de qualitat i en condicions, sobretot l'hospital Josep Trueta» i per això exigeix que els pressupostos de la Generalitat pel 2019 incloguin partides per començar a desencallar la construcció del nou hospital.

La diputada Marta Ribas es va reunir dijous amb representants del sindicat Comissions Obreres de l'hospital Josep Trueta de Girona per saber-ne les necessitats i ha anunciat, entre els temes que properament abordarà al Parlament hi ha la millora dels serveis de l'actual hospital i el projecte del nou edifici.

Així, Ribas ha assenyalat que reclamarà que s'incorpori als comptes de l'any vinent un estudi de construcció del nou Trueta i que el Govern compleixi els compromisos per la millora dels serveis de l'actual.

Ribas també ha anunciat que demanarà un calendari per abordar la reobertura dels CAP en horari nocturn, «tal com recomanen diferents informes de la Conselleria de Salut.

També preveu parlar de la necessitat d'adaptar la plantilla dels centres de salut a les necessitats de població, especialment en sectors turístics on cal increment de personal en temporada d'estiu per evitar col·lapses.