El projecte d'economia col·laborativa Xafogar ja ha desplegat més de la meitat de la xarxa de fibra òptica a la Garrotxa. Fa un any i mig van començar els treballs d'execució del projecte per al desplegament de la fibra òptica a la Garrotxa i en aquests moments, el desplegament de la xarxa troncal de fibra, ha arribat als municipis d'Argelaguer, Castellfollit de la Roca, les Preses, la Vall de Bianya, Montagut, Sant Esteve d'en Bas, a la Vall d'en Bas, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, Riudaura i Tortellà, el que suposa més del 50% de l'execució del projecte inicial de desplegament de la xarxa troncal.

Actualment dotze polígons industrials de la comarca estan coberts per la fibra, entre els quals es troba el polígon de Begudà, a Sant Joan les Fonts, el de Politger, a Sant Jaume de Llierca, el de la Portella, a Argelaguer o el dels Morrals, a la Vall de Bianya.

La implantació del projecte Xafogar depèn del finançament aportat per empreses i particulars del territori interessats en disposar de fibra òptica i en què els clients poden triar lliurament l'operador, sense condició de permanència establerta al projecte.

A més de donar cobertura als polígons industrials, el projecte també vol fer arribar la fibra a les llars garrotxines. Els veïns dels nuclis d'Oix i Joanetes s'han reunit per obtenir els recursos necessaris per tal de fer arribar la connexió als seus veïnats.

Actualment hi ha prop d'un miler d'usuaris a la xarxa, entre llars i empreses de la Garrotxa.