Protecció Civil ha activat l´alerta del Pla Especial d´Emergències per Inundacions de Catalunya Inuncat per les pluges intenses que s´han produït aquest matí i que es mantindran les properes hores.

Ruixats, acompanyats de llamps i trons, cauen en diversos punts de les comarques gironines. En ocasions, i sobretot a la zona de l'Alt Empordà, també van acompanyats de vent.

Aquests ruixats han anat acompanyats d'una baixada general de les temperatures.

Les primeres dades del Servei Metereològic informen de xàfecs a Fogars de la Selva (la Selva) 22,8mm; a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura (el Baix Empordà) 21,4mm; a Cardona (el Bages) 20.8mm; i a Portbou (l'Alt Empordà) 25,3mm

Les pluges estan comportant afectacions importants a altres punts. A Barcelona hi ha inundacions amb dos carrils tallats a la Ronda de Dalt i problemes de circulació a diferents punts. D

Davant la costa s'ha detectat un cap de fibló que un usuari mostra a les xarxes .

A Badalona s'han recollit 40.4mm en mitja hora (27.6mm dels quals en 10min, i 4,6mm en 1min!). A més, acompanyada de calamarsa i molta activitat elèctrica i algunes ratxes fortes de vent.

Protecció Civil ha activat aquest diumenge la prealerta del pla Inuncat per la previsió de tempestes aquest dilluns a bona part del país.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures baixaran i s'esperen ruixats a qualsevol punt, tot i que a Ponent i a les Terres de l'Ebre seran menys probables. Els xàfecs intensos, que podrien anar acompanyats de pedra, podrien descarregar 20 litres per metre quadrat en només mitja hora en alguns indrets, sobretot al nord i l'est del país.