La cinquena edició del Sant Fermín de la Canya va reunir dissabte passat prop de 500 persones. Des de fa anys, aquest nucli garrotxí celebra aquesta diada organitzada pel col·lectiu d'amants d'aquesta festa "Els amics de Sant Fermín" i ha anat creixent amb els anys.

La jornada va començar amb el Txupinazo, i li van continuar tot un seguit d'actes, entre els quals hi havia el tradicional "Encierru", tot acompanyat de pinxos, canyes i la xaranga Damm-er, a més de la tradicional vestimenta blanca i el mocador vermell.

La Conxita, de 103 anys, veïna de la Canya, va ser l'encarregada de portar el Sant fins a la sortida de l'"Encierru" i donar el tret de sortida de la cançó.

Un dels moments estrella va ser l'"Encierru", que va tenir lloc a la baixada del C/Antoni Moner amb uns braus peculiars construïts pels mateixos organitzadors de la festa. Durant la diada festiva es va celebrar l'aixecament de pedres i tall de tronc, exhibició de Pelotaris i jocs rurals.

Enguany es va inaugurar una placa a la pista de frontón dedicada als Pelotaris que cada any venen com a convidats a la Festa.