L'Audiència de Girona ha absolt l'avi de Celrà que s'enfrontava a 6 anys de presó acusat d'haver fet tocaments a la seva neta. La sentència no es creu la versió de la menor. De fet, recull que d'ençà que es va presentar la denúncia, l'adolescent va anar «escalant» els fets a mesura que se la cridava a declarar. No només durant la instrucció, sinó també el mateix dia del judici, davant mateix del tribunal. A més d'incórrer en «incoherències i contradiccions», al llarg d'aquest temps la sentència diu que la neta va introduir nous abusos que en cap cas es recollien a la denúncia (dient que l'acusat li tocava els genitals, li feia petons mentre dormia o que un dia va voler-se dutxar amb ella). «Res d'això, però, no apareix ni en la denúncia inicial ni en l'exploració que se li va fer a l'hospital».

El tribunal també posa en dubte que l'avi truqués insistentment la seva neta a través d'un número ocult. «En el moment de la detenció se li va intervenir el mòbil, i després del buidatge no es va poder constatar aquesta dada», diu la sentència. «Tampoc consta que l'inculpat tingués altres telèfons des d'on podia trucar amb número ocult», hi afegeix.

Durant el judici, l'acusat ja va negar els fets i va dir que no s'explicava per què la seva neta l'havia denunciat. La seva defensa sí que va vincular el cas, però, a una rabieta de l'adolescent. Per tot plegat, l´Audiència absol l'acusat d'un delicte continuat d'abús sexual a la menor de 16 anys. L'home també s'enfrontava a passar-se 10 anys en llibertat vigilada i a no poder-se apropar a menys de 200 metres de la seva neta ni comunicar-s'hi durant un període de 12 anys.