El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha reclamat avui un increment de personal per atendre el nou servei d'Urgències de l'hospital Josep Trueta de Girona, que ha entrat avui en funcionament. El sindicat ha presentat un escrit a la direcció del centre de referència de les comarques gironines en el qual se sol·licita que s'adeqüi la plantilla a les noves necessitats d'aquest espai, ja que es passarà de vuit a vint-i-dos boxs. Segons Comissions, l'assistència òptima al pacient només estarà garantida si s'adapta el volum d'empleats als nous volums de treball.

Per la seva banda, des de la direcció del centre assenyalen que les noves instal·lacions no representen un increment del nombre d'urgències que s'atenen al servei, però que donada la nova distribució d'espais, s'ha reforçat amb una auxiliar d'infermeria (TCAI) cadascun dels torns de treball, el que representa un increment de sis professionals al servei.

«Com és habitual, fem un estricte control de l'activitat a Urgències per adequar-hi els recursos materials i professionals que siguin necessaris», recorden des de l'hospital, que remarquen que la nova àrea estrenada ahir equival als espais existents fins ara, si bé representen una millora del confort per a pacients i professionals.

A més, assenyalen que la direcció ja treballa per adequar la plantilla al servei a partir de l'estiu que ve, perquè quan acabi la segona fase de les obres sí que hi haurà un increment de punts d'observació monitorada i atenció als pacients crítics.