El Consell Comarcal de la Cerdanya disposarà d'un nou vehicle per oferir el servei de transport adaptat a demanda. Es tracta d'un vehicle que podrà adquirir gràcies a un conveni de col·laboració amb la Fundació La Caixa.

El president del Consell Comarcal i alcalde d'Alp, Ramon Moliner, ha explicat que el nou vehicle permetrà millorar el servei que ja està prestant l'organisme comarcal en col·laboració amb la Creu Roja gràcies la cessió d'un altre vehicle.

Persones amb mobilitat reduïda

El servei s'ofereix a persones amb mobilitat reduïda que necessiten efectuar desplaçaments als equipaments mèdics o sociosanitaris de la comarca. En aquest sentit són els tècnics dels Serveis Socials de la comarca els que filtren les demandes i dictaminen els usuaris que realment necessiten la prestació del servei. Els trasllats permeten a veïns de tota la vall anar fins a Puigcerdà sense haver de contractar transports privats adaptats.Moliner ha remarcat que el Consell Comarcal cerdà feia temps que buscava un acord que finalment s'ha pogut tancar i que ha fructificat amb La Caixa: «El conveni estableix que ens faran una aportació econòmica que ens permetrà comprar la furgoneta, ara veurem si la nova furgoneta substituirà l'altra o ens permetrà fer una ampliació del servei, ara, amb una reflexió interna, veurem quin ús li donem, però en tot cas serà per a persones amb mobilitat reduïda, ja que sovint es tracta de gent dels pobles que ha d'anar a l'hospital de dia».