CCOO ha denunciat que més d´un centenar d´Unitats de Documentació d´Espanyols es troben en situació de col·lapse. A Catalunya, són 26 les dependències saturades, concentrades en les províncies de Barcelona i Girona.

A les oficines de Figueres i de Lloret de Mar és impossible obtenir cita prèvia fins a mitjan setembre, tal com va comprovar aquest diari. Més fàcil és fer-ho a Girona ciutat, on hi ha algun forat disponible la primera setmana de setembre. A Camprodon i Sant Feliu de Guíxols, però, la situació és millor, ja que es poden obtenir cites per renovar la documentació a partir del 23 d´agost. La situació pot arribar a ser desesperant per a aquelles persones que necessiten el DNI o el passaport amb certa urgència, però ha millorat respecte als dos mesos d'espera que hi havia l'estiu passat.

Fernando García, secretari general de la Secció Sindical Estatal de la Federación de Servicios a la Ciudadanía (FSC) de CCOO en el Ministeri de l´Interior, assenyala que «és una situació cíclica i per tant previsible, que es repeteix cada any en coincidir el descans del personal amb un increment de la demanda durant el període d´estiu».