L'alcalde de Santa Pau, Pep Companys (ERC), en el darrer ple, va informar que l'Ajuntament ha demanat quatre subvencions al Pla d'Acció de la Diputació de Girona. Companys va concretar que una de les subvencions és per posar un lloc de recàrrega de vehicles elèctrics.

Va justificar que el lloc de recàrrega entra dins de la política d'eficiència energètica seguida per l'Ajuntament des de fa anys. «Nosaltres sempre hem apostat molt per tot el tema d'estalvi i eficiència energètica i hem fet grans inversions i aquesta pensem que serà una inversió més», va dir.

Companys va explicar que un lloc de recàrrega de vehicles elèctrics té un cost aproximat de 18.000 euros, dels quals la Diputació de Girona en pot aportar 4.500.

Segons l'alcalde, la idea de l'equip de govern és la d'aconseguir més ajudes fins a arribar poder obtenir un lloc de recàrrega per a vehicles elèctrics per uns 10.000 euros.

De moment, a la Garrotxa hi ha dos llocs de recàrrega elèctrics i gratuïts a Olot i un, a Besalú.

A més, va explicar que l'Ajuntament ha obtingut 11.500 euros per a la substitució de lluminàries al sector de can Jofre i ca la Guapa.

Des de fa temps, l'Ajuntament de Santa Pau fa accions de substitució de lluminàries velles per d'altres del sistema led. La voluntat és reduir la despesa elèctrica i també reduir la contaminació lumínica. Ara, la qualitat del cel nocturn és un factor per a l'atracció de turistes en localitats que promouen els valors naturals.