L'hospital Santa Caterina posarà en marxa a partir del setembre una nova unitat funcional «de referència a la Regió Sanitària de Girona» per al tractament de les malalties importades.

La nova unitat, que tractarà tant adults com pacients pediàtrics, serà atesa pels especialistes en la prevenció, diagnòstic i tractament dels diferents serveis implicats en la seva configuració: malalties tropicals, salut internacional, dermatologia, pediatria i laboratori clínic territorial de Girona.

Sota el paraigua d'aquesta nova unitat, coordinada pel cap de la Unitat de Salut Internacional, Ramon Dalmau, els experts treballaran de manera integrada i amb les directrius d'uns protocols assistencials únics. L'actual Unitat de Malalties Tropicals tracta anualment entre 100 i 150 pacients. Segons ha informat la seva responsable, la doctora Cristina Soler, les patologies més tractades en pacients immigrants residents són les malalties parasitàries.

Aquesta nova organització en l'atenció a la patologia importada permetrà oferir una qualitat assistencial major al pacient immigrant resident i al viatger, així com una resposta més ràpida ja sigui en el procés de la interconsulta del mateix hospital, com en el de la derivació de pacients de l'atenció primària o dels hospitals de la Regió Sanitària de Girona.