06 de agost de 2018
06.08.2018

Denuncien dos homes per mutilar els seus gossos

Els acusats són de Crespià i Lloret de Mar i podrien ser multats amb 20.000 euros · Els tallaven la cua i les orelles per estètica abans de vendre'ls

06.08.2018 | 00:47
Denuncien dos homes per mutilar els seus gossos

Els Mossos d'Esquadra han denunciat dos homes acusats de mutilar gossos per raons estètiques a Crespià i Lloret de Mar. Els agents sospiten que els propietaris dels animals pretenien vendre'ls un cop els havien practicat la intervenció.

Tot plegat va passar els dies 20 i 31 de juliol, en el marc d'una investigació de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos de Girona. Els agents van poder descobrir les pràctiques dels dos homes a partir del patrullatge habitual de les cerques per internet i també gràcies a la col·laboració del sector del comerç d'animals domèstics, que els va alertar.

Un cop denunciats, els Mossos han passat el cas al Departament de Territori i Sostenibilitat, que serà l'encarregat d'imposar les sancions per infringir la llei de protecció dels animals. Practicar mutilacions a animals sense control veterinari o en contra de les condicions i els requisits establerts per la llei de protecció dels animals es pot considerar com una infracció molt greu i les multes es poden enfilar fins als 20.000 euros.

En els casos més flagrants, pot comportar penes de presó a més d'inhabilitació especial fins a quatre anys per a l'exercici de la professió o comerç que tingui relació amb els animals i també per a la seva tinença. Per vendre animals en un domicili particular cal tenir l'anomenat nucli zoològic i, si la venda o donació es fa a través de revistes o similars, s'ha d'incloure el número de nucli zoològic que facilita la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook