El Consorci ha posat un servei de recollida de residus a l'Alta Garrotxa. El servei té lloc a la zona el pont del Llierca, Sadernes, Sant Aniol d'Aguja i el Salt del Brull.

El conjunt d'accions consisteix en batudes que tenen una periodicitat de 15 dies aproximats. La primera es va dur a terme la setmana passada i la previsió és anar-ne fent fins a mitjans d'octubre.

Així doncs, el període de neteja coincideix amb el de les vacances d'estiu. Es tracta de l'època en la qual arriben a la zona la major part dels 30.000 visitants que hi entren cada any.

Fonts del Consorci de l'Alta Garrotxa, han apuntat que «el servei s'ha convertit en un element imprescindible per poder garantir el bon estat ecològic i ambiental de la zona». Han precisat que malauradament no tots els visitants tenen actituds respectuoses amb l'entorn.

L'any passat varen detectar un augment de les actituds incíviques no sols en els residus, sinó en desperfectes en el mobiliari públic i en vehicles privats.

En els darrers temps han notat que les prioritats dels visitants han canviat. Abans, la major part dels visitants entrava a l'Alta Garrotxa per caminar i visitar ermites romàniques o per fer escalada a les cingleres de Talaixà i Beuda.

En canvi, ara la major part entren per banyar-se a les gorgues del pont del riu Llierca en la gran quantitat de gorgs que hi ha al llarg de la riera de Sant Aniol. Enguany ha estat de molta pluja i l'aigua baixa en abundància

Des del Consorci indiquen que cal endur-se totes les restes. Han aportat fotografies de bosses de residus penjades de les branques dels arbres dels aparcaments de Sadernes.