L'Ajuntament de Camprodon, en el seu darrer ple, va aprovar per unanimitat les certificacions 14, 15 i 16 de les obres de cal Marquès. L'alcalde, Xavier Sala (Junts Fem Camprodon), va exposar: «Es tracta d'aprovar certificacions de 22.069, 44.962 i 33.195 euros».

Sala va informar del fet que les obres de rehabilitació de l'espai de cal Marquès han arribat a la recta final. «Aviat, el tindrem operatiu», va dir. Va recordar que la reforma forma part del projecte Patrimc@t.

L'objectiu de l'Ajuntament és el de remodelar l'interior i l'exterior de l'edifici per convertir-lo en un espai multifuncional destinat a difondre la figura d'Isaac Albéniz i promoure diferents aspectes patrimonials i culturals de la Vall de Camprodon. En resum, la idea és que cal Marquès es converteixi en un referent cultural de Camprodon. Els treballs van començar l'abril del 2017 i tenen un cost de 593.469 euros.

L'obra forma part del projecte Patrimc@t, un programa de l'entitat País d'Art i d'Història Transfronterer de les Valls Catalanes del Tec i del Ter (PAHT). La finalitat del programa és la de recuperar i revalorar el patrimoni cultural i històric de les zones situades en l'actual frontera entre els estats espanyols i francès. Són espais que, des de sempre, mantenen relacions de proximitat. Sobretot, en temes de fires i de mercats com el del diumenge de Camprodon.