El Consell Comarcal del Ripollès ha tret a licitació per un import de 1.144.485,82 euros anuals (IVA no inclòs) el manteniment i l'explotació de la xarxa de col·lectors d'aigua residual i estacions depuradores.

Aquest contracte quantifica les despeses en materials, productes químics, electricitat, manteniment, retirada de fang i també una plantilla de quinze empleats. Tot això garanteix el funcionament del sistema de sanejament conformat pels col·lectors en alta i les nou depuradores de la xarxa, que donen servei a onze municipis.

El contracte tindrà una durada de quatre anys, amb un de pròrroga, i el seu cost el finançarà l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Segons dades del 2017, entre les quatre depuradores principals de la comarca, Ripoll-Campdevànol, Ribes de Freser, Camprodon-Llanars i Sant Joan de les Abadeses, el Consell Comarcal ha tractat uns 4,3 milions de metres cúbics d'aigua bruta, el que correspon aproximadament a l'equivalent de vint vegades la piscina municipal de Ripoll al dia.

Paral·lelament a la licitació del contracte d'explotació i manteniment de la xarxa de depuradores, aquest any el Consell Comarcal del Ripollès ha pressupostat un conjunt d'inversions que ascendeixen a 1.605.800 euros.

Això és possible gràcies a l'augment de l'aportació que fa amb aquesta finalitat l'ACA, que és un 68,54% superior a la de l'exercici de l'any passat.

La xarxa comarcal

La xarxa de depuradores d'aigües residuals del Consell Comarcal del Ripollès està integrada per les estacions de Camprodon-Llanars, Nevà (Ripollès), Núria (Queralbs), Planoles, Ribes, Ripoll i Campdevànol, Sant Joan, Sant Pau de Segúries i Setcases. Aquests municipis tenen cedida al Consell comarcal la competència de sanejament de les aigües residuals.