10 de agost de 2018
10.08.2018

El Govern defensa la legalitat dels projectes urbanístics de la costa

El conseller de Territori, Damià Calvet, sosté que els planejaments dels ajuntaments «són correctes» en resposta a la plataforma

10.08.2018 | 00:49
Damià Calvet.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, defensa la legalitat dels plans urbanístics impulsats pels ajuntaments de la Costa Brava. Calvet ha afirmat: «Creiem que els planejaments dels ajuntaments són correctes i quan ens arribin posarem la nostra dosi de comprovació de legalitat urbanística».

El conseller reaccionava d'aquesta manera, ahir, a la constitució recent de la plataforma SOS Costa Brava, que vol protegir el territori de 21 plans urbanístics i que alerta els ajuntaments del litoral de Girona i la Generaliat dels greus impactes acumulatius, tant ambientals com paisatgístics, que poden comportar aquests plans.

L'associació assegura que la Costa Brava ha traspassat els límits de càrrega del territori i que per aquest motiu el litoral gironí es troba en una situació de risc en relació amb els impactes ambientals; sol·licita a tots els municipis de la zona constituir un fons per adquirir terrenys amb valors naturals i paisatgístics, i demana a la Generalitat i al Parlament impulsar un Conservatori del Litoral, entre altres mesures.

Davant d'aquests arguments, el conseller de Territori defensa que ja hi ha hagut una reducció important de sòl urbanitzable i aposta per més espais lliures i equipaments: «És legítim que qualsevol persona o entitat expressin la seva opinió, però, a partir d'aquí, hem de declarar que estem molt segurs de la política urbanística de la Generalitat, que preserva el territori i que en els últims anys ha dut a terme mesures que desclassifiquen el sòl». El conseller insisteix que el Govern català rep tots els projectes per a la seva aprovació definitiva: «Hem de saber diferenciar els expedients. Els que jurídicament plantegen temes que s'ajusten a la legalitat urbanística els hem d'aprovar, sempre que estiguin justificats». El titular de Territori recorda que hi ha sòls urbans que només requereixen la llicència de l'ajuntament en qüestió: «Només hem de veure si la llicència s'ha atorgat bé o iniciar un contenciós en cas que no sigui així». De la seva banda, preguntat pel cas concret d'un projecte al sector d'Aiguafreda a Begur, el delegat del Govern a Girona, Pere Vila, declarava a Diari de Girona, que en aquest casos «s'ha de trobar un equilibri», i recordava que a la Costa Brava «s'han fet actuacions urbanístiques que partien d'edificabilitats molt altes, que han passat pels sedassos de l'Ajuntament i d'Urbanisme; hi ha hagut tensions, però s'ha trobat el projecte encertat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook