11 de agost de 2018
11.08.2018

Vaga de mínims a Vilobí

A Espanya, Ryanair va anul·lar 80 vols –deu dels quals a Barcelona-el Prat–, mesura que ha afectat uns 12.000 passatgers

11.08.2018 | 01:42
Vaga de mínims a Vilobí

Aeroport petit, el de Girona-Costa Brava, afectació força mínima de la vaga mastodòntica de pilots de Ryanair a Alemanya, Irlanda, Bèlgica i Suècia que reclamen millores salarials i de condicions de treball. Ahir perillaven cinc rutes d'anada i tornada –10 vols, en suma– entre Vilobí d'Onyar i quatre ciutats alemanyes (Berlín, Düsseldorf, Frankfurt, i Karlsruhe) i la capital belga, Brussel·les; finalment, quatre vols van ser cancel·lats, els que connectaven amb Düsseldorf i Frankfurt, i 378 passatgers que havien de volar des de Girona van resultar afectats. La majoria van poder ser reubicats en altres trajectes a temps i només una setantena es van haver d'espavilar per trobar una alternativa o per reclamar el reemborsament del bitllet, informa l'agència ACN. A Espanya, Ryanair va anul·lar 80 vols –deu dels quals a Barcelona-el Prat–, mesura que ha afectat uns 12.000 passatgers. Les operacions suspeses a Europa van ser 396: la majoria a Alemanya (250). A Bèlgica es van produir 104 cancel·lacions; a Suècia, 40, i, a Irlanda, 20, explica l'agència EFE.

– Sap si hi ha hagut problemes amb vols de Ryanair?

El taxista, apostat a la porta d'arribades de la terminal de Vilobí, posa cara de pocs amics, exhala el fum de la cigarreta i respon amb un telegràfic:

– Miri-ho a la pantalla.

Són quarts d'una del migdia i en aquell precís instant dos avions Boeing de la companyia irlandesa maniobren a l'aparcament de la pista; un sembla que arriba i, l'altre, que se'n va. A la terminal una horda de turistes surten arrossegant maletes, a la recerca d'un autobús o d'un taxi que els acabi de dur a lloc. No se'ls veu especialment atabalats; la majoria posa cara de començar vacances.

– Tot ok? Cap retard?

– Tot ok –respon una turista anglesa que viatja cap a Barcelona.

Preventivament, a les pantalles digitals que anuncien els vols que surten i que aterren un missatge, signat per Ryanair, avisa que «a causa de la vaga de pilots, alguns vols poden patir retards o cancel·lacions. Disculpin les molèsties». Un amb origen a la ciutat polonesa de Cracòvia acumula una demora «estimada» de quinze minuts. Al contrari que a la zona d'arribades, els mostradors de facturació registren poca activitat. A fora, hi ha una notable presència policial: mossos amb armilles antibales patrullen; policies locals supervisen el trànsit.

– Què, molts problemes avui?

L'operari uniformat arrufa el nas.

– Per la vaga...

– Ui, això va ser fa dues setmanes!

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook