14 de agost de 2018
14.08.2018

Torra ofereix el port de Palamós per acollir el vaixell «Aquarius»

El president de la Generalitat ha ofert també el port de Vilanova i la Geltrú i el de Sant Carles de la Ràpita

14.08.2018 | 11:54

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha ofert els ports de Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita –tots ells gestionats per l'administració catalana- per tal que pugui desembarcar el vaixell Aquarius, que trasllada 141 persones rescatades a alta mar mentre feien una ruta migratòria.

Imatge del port de Palamós · Ports de la Generalitat


Després de la negativa de l'Estat espanyol a rebre els ocupants de l'embarcació, Torra ha reaccionat aquest dimarts així, explicant a Twitter que ha demanat a Ports de la Generalitat "que s'aculli el vaixell Aquarius a Palamós, Vilanova o Sant Carles de la Ràpita, ports sota l'autoritat del Govern de Catalunya, per poder desembarcar les persones rescatades amb totes les garanties". " Catalunya sempre serà terra d'acollida", conclou Torra a la piulada.
També a Twitter, el vicepresident del Govern,  Pere Aragonès, ha anunciat igualment la mesura, celebrant-la i assegurant que suposa que la Generalitat "manté el seu compromís" amb l'Aquarius per intentar acollir les 141 persones rescatades que hi ha a bord. "Davant l'Europa fortalesa, l'Europa casa comuna", sentencia Aragonès.


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook