El Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, fa pocs dies, van començar les obres d'ampliació de l'escola les Escomes de Sant Jaume de Llierca. Les obres estan valorades en 515.000 euros, dels quals l'Ajuntament n'aporta 215.000.

La previsió és que estiguin acabades en un termini de cinc mesos. Les obres havien d'haver començat l'any passat però l'empresa adjudicatària es va retirar. Llavors, el Departament d'Ensenyament va haver de fer un altre procés d'adjudicació. Davant del retard, l'Ajuntament va reclamar un increment de l'aportació econòmica del Departament.

El motiu de l'ampliació, segons ha explicat -en diferents ocasions- l'alcalde de Sant Jaume, Jordi Cargol (PDeCAT), és l'augment del nombre d'alumnes. Fa pocs anys, el nombre d'alumnes matriculats no arribava a setanta. Pel curs 2018-19 n'hi ha 95.

L'ampliació de l'escola forma part d'un projecte d'obres de millora del centre, dels seus accessos i de la zona esportiva que hi ha al costat.

La primera part de la planificació és l'ampliació de l'escola ara començada, la millora del carrer d'accés (fet), la creació d'uns aparcaments (fet) i la construcció d'una passera que unirà l'escola, la zona esportiva i la fàbrica Brutau. La primera part de la passera ja està feta però falta la part de connexió amb la fàbrica Brutau i el riu Fluvià. La darrera part de la passera està valorada en uns 100.000 euros i la previsió és que podrà estar acabada enguany.

El projecte també preveu posar una coberta a la pista poliesportiva situada al costat de l'escola. La intenció és que la pista serveixi de gimnàs per als escolars.