Els Mossos d'Esquadra de la Bisbal d'Empordà van detenir el dimarts passat a la mateixa localitat un home de 21 anys com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb violència i intimidació. La tarda del mateix dia dues dones d'edat avançada es van adreçar a la comissaria de la Bisbal per denunciar que acabaven de patir un robatori violent.

Les dues senyores van explicar als agents que estaven assegudes en un banc del carrer Josep Irla per prendre la fresca quan de sobte un jove se les va quedar mirant i s'hi va apropar. L'home, sense dir res, va agafar violentament les dues cadenes que una d'elles duia al coll i les hi va arrencar bruscament.

Ambdues van veure com el lladre fugia en direcció a la població de Vulpellac. Les dones, molt espantades, es van dirigir a la comissaria per explicar els fets. Immediatament, diversos agents van sortir a la recerca del lladre amb la descripció que els havien facilitat les dues víctimes.

Els mossos van localitzar i detenir el lladre en un carrer proper després que un familiar de les víctimes l'hagués pogut retenir uns instants. Aquest testimoni havia vist com, moments abans de la detenció, el jove havia llençat pel camí les joies sostretes, una cadena de plata i una altra d'or amb un penjoll. Es van recuperar les joies i els agents les van poder retornar a la seva legítima propietària. El detingut, amb diversos antecedents, va passar a disposició del jutjat el dia 15 d'agost, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.