La polèmica pels llaços grocs . L'advocat i exdiputat del PP a Girona, Jordi de Juan, va presentar ahir al Jutjat d'Instrucció de Figueres una querella criminal per delicte de calúmnia amb publicitat contra la persona que va denunciar-lo per «amenaces de mort».

Els fets es remunten al 15 d'agost quan de Juan va trobar-se pel carrer a qui l'havia gravat uns dies abans retirant llaços grocs a la barana de La Riba de l'Escala, vídeo que s'havia difós per les xarxes socials i que havia generat comentaris menyspreadors cap a la figura de l'exdiputat del PP.

Segons es relata a la querella, a la qual ha tingut accés Diari de Girona, durant la trobada es va produir una discussió verbal entre els dos. De Juan va recriminar-li haver-lo gravat sense tenir el seu consentiment, així com «l'exhortació a disparar-li dos trets al clatell que un dels seus amics havia publicat contra ell a les xarxes socials».

Tres dies després, de Juan sap pels mitjans de comunicació que qui l'havia gravat, el cuiner del restaurant La Riba de l'Escala segons es detalla a la querella, havia presentat als Mossos d'Esquadra «Aquest fet és totalment i absolutament fals», explica de Juan, que ara ha presentat aquesta querella al Jutjat d'Instrucció de Figueres.

Es tracta d'una querella per calúmnia amb publicitat en els mitjans de comunicació, on la font d'informació són els propis Mossos d'Esquadra. És per aquest motiu que fe Juan demana que la Comissaria de l'Escala identifiqui la persona que va filtrar la notícia de la denúncia als mitjans de comunicació.

Aquesta querella acompanya la denúncia per incitació a l'odi que fe Juan va presentar el dimarts a la Fiscalia provincial de Girona contra la persona que va gravar-lo i també contra la usuària que va penjar i difondre el vídeo per les xarxes socials.

Un cas similar

Un altre cas similar ha passat també a l'Escala. L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, ha difós un vídeo on presumptament es veu el secretari de l'Ajuntament de l'Escala de l'espai públic. Els símbols estaven col·locats a les pilones a peu de carrer davant l'edifici consistorial i el secretari hauria estat reconegut per diversos veïns. Sabater denuncia a twitter que «es veu que a l'Ajuntament de l'Escala, treure llaços grocs forma part de les atribucions del secretari. Quina vergonya!».

L'Ajuntament de l'Escala no ha fet declaracions al respecte sobre el treballador. Es dona el cas que aquesta mateixa setmana també va desaparèixer el llaç groc del balcó de l'ajuntament escalenc. Ahir al matí, però, ja hi tornava a lluir.