Els Mossos d´Esquadra de l´Àrea Regional de Trànsit de Girona han denunciat penalment en dos dies de diferència un veí de Llagostera per conduir sota l´efecte de begudes alcohòliques. No només l´acusen d´això sinó que en poques hores va acumular més delictes.

La primera vegada que la policia el va aturar va ser en un control d´alcoholèmia a Llambilles i li va immobilitzar el cotxe per anar molt begut. Però quan els agents van marxar del lloc, el conductor hi va tornar a recuperar el seu vehicle i per fer-ho va trencar el parany. Posteriorment va penjar a les xarxes socials tota la seqüència dels fets. En concret, a una pàgina d´Instagram anomenada Cabromotor, dedicada al món del motor. El conductor ha acabat també denunciat, entre d´altres, per enregistrar amb un telèfon mòbil tota la seva actuació.

El xofer enxampat pels Mossos d´Esquadra de l´Àrea Regional de Trànsit de Girona és un home de 20 anys, de nacionalitat pakistanesa i veí de Llagostera. Se l´acusa de ser el presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària per conduir un vehicle amb una taxa superior a 0,60 mg/litre d´aire expirat, dos delictes per conduir sota la influència de begudes alcohòliques i un delicte de desobediència greu als agents de l´autoritat. A més, també se´l va denunciar administrativament per conducció temerària.

Els fets es van iniciar el diumenge passat durant un control d´alcoholèmia que els Mossos de Trànsit havien muntat a la C-65, a l´altura del punt quilomètric 23,5, a Llambilles. A les cinc de la matinada van aturar un vehicle i van comprovar que el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota l´efecte de begudes alcohòliques.

Més que triplica la taxa

En sotmetre´s a la prova d´alcoholèmia, va donar un resultat positiu de 0,85 mg/litre. Per aquest motiu, els Mossos d´Esquadra el van denunciar penalment per un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa superior a 0,60 mg/l i sota la influència de begudes alcohòliques. L´home més que triplicava la taxa màxima permesa, que és de 0,25 mg/litre. La dotació policial va immobilitzar el turisme i van indicar al seu conductor la impossibilitat de tornar a conduir mentre no desapareguessin les causes de la immobilització.

Vehicle desaparegut

Posteriorment, a quarts de set del matí, una altra dotació policial dels Mossos d´Esquadra va veure que el vehicle immobilitzat anteriorment ja no hi era. I dies després els agents van tenir coneixement que a les xarxes socials circulaven dos vídeos on es podia veure com una persona havia tret el parany del vehicle immobilitzat i conduïa mentre filmava amb el telèfon. En els vídeos el jove es vanta d´haver tret el parany i, fins i tot, en un d´ells, circula amb l´aparell en el seient del copilot.

La unitat d´investigació d´accidents dels Mossos de trànsit de Girona van iniciar una investigació per tal d´esbrinar qui havia tret el parany i com havia succeït.

El xofer denunciat feia 2 dies

Aquest dimarts, els Mossos van aconseguir localitzar el responsable de les gravacions i van comprovar que era el conductor denunciat dos dies abans. L´home va reconèixer que mitja hora després de denunciar-lo va tornar al lloc on li havien immobilitzat el vehicle, va trencar el parany i es va endur el cotxe. Tota l´acció la va gravar i ho va posar a Instragram.

Per aquest motiu, van denunciar-lo per un altre delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle amb una taxa superior a 0,60 mg/l, per conducció sota la influència de begudes alcohòliques i per un delicte de desobediència greu als agents de l´autoritat. A més, també se´l va denunciar administrativament per conducció temerària, ja que va gravar amb el mòbil mentre conduïa. La sanció pot comportar 500 euros de multa i la retirada de 6 punts.