L'Ajuntament de Banyoles ha reformat la vorada lateral dreta de l'avinguda Països Catalans, des del Carrer Masdevall en direcció al centre de la ciutat. L'actuació ha consistit en demolir la vorada lateral antiga construïda de formigó, i substituir-la per pedra volcànica, tot mantenint la part exterior de la vorada que es trobava en bones condicions. El consistori ha invertit uns 23.000 euros en aquesta millora. La part esquerra es va reformar a l'octubre del 2017.

Cruyff Court

L'Ajuntament banyolí també ha engegat les obres per a construir la primera Cruyff Court de les comarques gironines a la pista poliesportiva del barri de Canaleta. Es tracta d'un camp de futbol d'ús lliure amb l'objectiu de fomentar l'esport entre nens i joves, inculcant-los valors com la responsabilitat, la integració i el joc en equip. El projecte també busca prevenir el sedentarisme i l'obesitat infantil. La pista de Banyoles tindrà unes dimensions de 20x30 metres, gespa artificial, serà oberta al públic i d'entrada lliure. Una nova pista poliesportiva a Canaleta era una antiga demanda dels veïns.

L'Ajuntament de Banyoles va signar, el passat mes de març, un conveni amb la Fundació Johan Cruyff, en col·laboració amb l'Obra Social La Caixa i la Fundació del Futbol Club Barcelona, per tenir a la ciutat una d'aquestes pistes poliesportives que representen un important projecte social i educatiu vinculat a l'exentrenador del Barça.

Fins a 65.000 nens utilitzen cada setmana algun Cruyff Court dels 242 que hi ha instal·lats en 20 països d'arreu del món. En aquestes pistes s'hi realitzen fins a 696 activitats amb 186 entrenadors de la Fundació Cruyff, segons dades de mateixa entitat. Un 97% dels participants, creu que la pista polivalent contribueix a la cohesió social del barri. A més, la Fundació també instal·la pistes especial per a persones amb discapacitat, de les quals n'hi ha actualment 44 arreu del món.

Actuacions a la via pública

L'Ajuntament de Banyoles es troba en procès d'implementació d'actuacions de millora a la via pública. El consistori també ha rebaixat voreres en passos de vianants al passeig de la Indústria i als carrer Doctor Hysern, mossèn Sala, Creu del Terme, Molí del canyer, el passatge Pere Coll, l'avinguda Països Catalans, entre d'altres punts de la ciutat.