La CUP va denunciar ahir que la Diputació de Girona «bloqueja informació» en relació als viatges oficials de l'antic president de la institució, Pere Vilade l'actual, Miquel Noguer. En concret, la formació independentista assenyalava un desplaçament que van fer a Israel, i del qual encara no se'ls ha facilitat la documentació corresponent, malgrat que, asseguraven, la van sol·licitar el març.

El diputat de la CUP, Lluc Salellas, va qualificar de «prescindibles» alguns dels viatges, però va reconèixer que «només es podrà saber» quan es faci pública la informació. Salellas també va mostrar la seva preocupació perquè la Diputació de Girona no «recuperi velles pràctiques opaques que semblaven superades», en temes de transparència. La institució va respondre assegurant que ja els havien fet arribar informació d'alguns dels viatges i que la resta la facilitaran «quan la tinguin a punt», perquè encara «no ha estat possible a causa de l'alt volum de peticions i la complexitat en la recopilació de les dades, que incumbeixen tant la Diputació de Girona com el Patronat de Turisme Costa Brava Girona».

La Diputació va assenyalar que ja havien aportat la documentació referida al viatge que Vila va fer a Essen (Alemanya), amb motiu de la Fira Reise Camping, i també la relacionada amb el desplaçament a Madrid, que responia a la festa que va celebrar el Cercle Català a la capital espanyola.

A més del viatge a Israel, des de la formació independentista van denunciar que la resta de peticions sobre desplaçaments oficials dels càrrecs de la Diputació han estat «ignorades» o ateses parcialment, sense que la institució hagi aportat tota la documentació sol·licitada. Per tot plegat, la CUP va anunciar que en el proper ple del mes de setembre reclamaran a l'actual equip de govern que exposi públicament quina és l'acció exterior de la institució, per «poder valorar la conveniència, o no, de determinats viatges oficials» que s'han realitzat els últims mesos. El partit va voler recordar que «ja va patir» un bloqueig d'accés a la informació per part de la Diputació de Girona a principis d'aquest mandat.