Els forts ruixats i la baixada accentuada de les temperatures a bona part de la província de Girona va enganxar, ahir a la tarda, més d´un vianant sense paraigües i amb poca roba d´abric en la que va ser l´enèsima tempesta d´aquest estiu passat per aigua. La comarca on més aigua va caure al llarg de la tarda va ser al Gironès, on, segons el meteoròleg Gerard Taulé, va descarregar 39,3 litres per metre quadrat a la localitat de Sàrria de Ter i 30 litres a Salt. A la capital gironina, segons el Meteocat, s´hi van registrar 35,1 litres d´aigua que van inundar carrers i carreteres de diverses zones de la ciutat.

La tempesta va començar a quarts de quatre de la tarda caient amb molta intensitat fins a quarts de cinc, moment en el qual va donar una petita treva abans de tornar a descarregar amb molta força fins a tres quarts de sis de la tarda. Segons el Meteocat, a la capital gironina, la temperatura va passar de ser de 27,5 graus a un quart d´una del migdia a baixar fins als 18,1 graus a tres quarts de quatre de la tarda.

A Banyoles, la situació viscuda va ser semblant a la de Girona amb menys litres acumulats: 32,1 litres. A la capital del Pla de l´Estany, la temperatura a dos quarts de dotze del migdia era de gairebé 27 graus i en només tres hores va davallar fins als 17 graus. En diverses localitats d´aquesta comarca, dimecres ja hi van caure intenses pedregades que van deixar més d´un camp tenyit de blanc. Ahir, però, la precipitació va fer acte de presència en forma d´aigua.

On sí que va descarregar pedra va ser a Besalú, on més d´un conductor es va endur un bon ensurt. A la Garrotxa, on més aigua es va registrar va ser a la Vall d´en Bas amb 25,4 litres, una xifra molt superior a la d´Olot, on només s´hi van acumular 4 litres d´aigua. A la Selva i al Ripollès també hi va ploure amb ganes, ja que es van acumular 26,9 litres a Anglès o 28,2 litres a Molló. La baixada de les temperatures va ser generalitzada a tot el territori.

Respecte a avui i segons el Meteocat, la situació serà semblant a la d´ahir amb cels serens i temperatures elevades al llarg de tot el matí, menys a la Selva, on s´esperen cels ennuvolats. De cara al migdia i a la tarda, la situació canviarà i està previst que plogui i baixin les temperatures a tota la província menys a l´Alt Empordà. Al Ripollès, la Garrotxa i a la Selva les tempestes podrien ser localment fortes i abundants i podrien anar puntualment acompanyades de calamarsa o pedra.