08 de setembre de 2018
08.09.2018

Cau l'últim lladre de la banda líder en robatoris a l'AP-7

Els Mossos el van detenir dimecres quan anava a agafar un vehicle de lloguer per fer un nou cop

08.09.2018 | 01:46
Un dels membres de la banda robant una bossa de mà d´un dels vehicles que van fer aturar.

Els Mossos d'Esquadra han detingut l'últim lladre de la banda que ha comès més robatoris a l'AP-7 de la història segons la policia. Els agents van desarticular l'organització criminal que furtava a turistes a les àrees de servei des de la Jonquera fins a Tarragona durant el mes de juny, fent 15 detencions.

Aquesta setmana han arrestat l'últim membre que quedava pendent després de la desarticulació. A aquest últim integrant, que ja estava identificat, se'l va detenir quan anava a agafar un vehicle de lloguer per tal de tornar a robar a l'autopista.


Ordre d'allunyament de l'AP-7

L'arrestat és un home de nacionalitat kosovar, de 26 anys i amb domicili a Barcelona. Després de passar a diposició judicial, el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs i li va imposar una ordre d'allunyament de 200 metres de l'autopista AP-7 i les seves àrees de servei sense limitació territorial. Aquesta ordre també va ser decretada per a 13 membres de l'organització criminal.

La mesura cautelar d'ordre d'allunyament de l'autopista és una mesura que han demanat els Mossos d'Esquadra pels membres de grups criminals que realitzen delictes patrimonials a les vies ràpides. Les conseqüències d'aquesta mesura es veuen, segons informa la policia, en la reducció de més d'un 20% dels furts -tant en àrees de servei/descans com al voral- des de la seva aplicació el juliol de 2017.

Amb aquesta última detenció els Mossos d'Esquadra han arrestat els 17 membres del grup criminal, tots d'origen kosovar, que robaven objectes de valor i diners de l'interior de vehicles després de fer-los aturar i distreure els seus ocupants, als quals deien que tenien una avaria o la roda punxada i simulaven que els ajudaven.

El 6 de juny es van fer les primeres 15 detencions, dies després, una altra, i el 5 de setembre els policies van detenir l'últim membre de l'organització, tots ells com a presumptes autors dels delictes de furts, contra la seguretat del trànsit, falsificació documental i un robatori amb intimidació.

La investigació, que va comptar amb la col·laboració de l'empresa Abertis autopistes, es va iniciar a finals de 2017 quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que hi havia hagut un furt de 27.000 euros al quilòmetre 120 de l'AP-7, al Vallès.

La banda actuava de dues maneres, o bé punxaven les rodes de les víctimes i els seguien fins que s'aturaven o bé els feien creure que tenien una avaria i els indicaven que s'aturessin al voral o en una àrea de servei o descans. A causa de la seva especialització, el segon modus operandi era el més habitual, i així no els calia punxar rodes. En ambdós casos, una vegada aturades les víctimes i amb l'excusa de prestar auxili, els autors les distreien mentre aprofitaven per sostreure els objectes de l'interior del vehicle.


26 ordres d'allunyament

La investigació policial va durar sis mesos i ha permès imputar-los una cinquantena de fets en els quals haurien obtingut més de 150.000 euros en metàl·lic, diners en divisa estrangera, joies i objectes electrònics com mòbils o càmeres fotogràfiques.

L'últim detingut, amb antecedents delictius, va passar a disposició judicial dijous 6 de setembre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs i li va imposar una ordre d'allunyament de 200 metres de l'autopista AP-7 i les seves àrees de servei sense limitació territorial. Des de la implantació d'aquesta mesura fins a data d'avui no es té coneixement que cap de les persones amb aquesta ordre l'hagi trencat i hagi tornat a furtar a l'autopista. En total s'ha imposat a 26 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook