L'Ajuntament de Roses ha adjudicat els treballs del projecte de conservació, manteniment i restauració de la mitja lluna nord o revellí (una fortificació triangular situada davant del cos de la fortificació principal) de la Mare de Déu de la Soledat de la Ciutadella de Roses.

Amb aquesta actuació es recuperarà la imatge malmesa d'aquest sector del monument i es completarà l'itinerari dels camins de ronda dels glacis del recinte. S'ha adjudicat per un pressupost de 89.000 euros. L'obra té un termini d'execució de quatre mesos.

Adequar l'exterior de la Ciutadella Els treballs s'emmarquen en el conjunt d'actuacions per a la consolidació i recuperació per recuperar la visió global del monument de la Ciutadella, vist des del seu exterior.

Ara s'actuarà a l'espai de la porta de Terra. Les obres previstes consistiran en la recuperació dels glacis (els pendents que precedeixen el fossat dominats pels elements de fortificació superior) i dels perfils dels llençols de muralla d'aquest sector, amb reposició del material de pedra picada i, allà on sigui necessari, de la maçoneria que conformava els murs de defensa.

Per altra banda, el projecte permet completar l'itinerari dels camins de ronda dels glacis des de l'exterior, iniciat amb l'endegament del rec fondo.

«Les obres consistiran en la reparació del llençol de muralla i les defenses de la mitja lluna nord que corresponen a la porta de Terra, amb la intenció de consolidar la seva fisonomia i aturar la seva degradació», ha informat l'Ajuntament.

A l'angle nord, es completarà l'obra de pedra picada desapareguda amb pedra calcària, mentre que la recuperació de les petites parts malmeses dels murs es realitzarà amb pedra de maçoneria de recuperació i morter de calç hidràulic natural, similars a les originals, seguint les pautes d'intervencions recents que s'han fet al monument.