11 de setembre de 2018
11.09.2018

El PSC critica que els assenyalin en un mural a l'ajuntament d'Olot

En l'obra, inspirada en «La cárrega» de Ramon Casas, es veu un policia enarborant una bandera dels socialistes

11.09.2018 | 00:11
La versió de «La càrrega!» a la façana de l´ajuntament d´Olot.

El PSC ahir va criticar que assenyalin la formació a través d'un mural que s'exhibeix a la façana de l'ajuntament d'Olot amb el qual es critica el suport dels socialistes a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

A Twitter, el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha publicat fotografies del mural, en què apareix un policia a cavall durant una càrrega enarborant una bandera del PSC.

«Ens assenyalen amb un mural a l'ajuntament d'Olot. Cap intent d'intimidació ens farà canviar d'opinió: volem respecte entre catalans i catalanes. Respecte que oferim i que exigim», ha afirmat Illa a Twitter.

El mural és obra de Jaume Bach Sastre per encàrrec de l'Assemblea d'Artistes de la Garrotxa i s'inspira en el quadre de Ramon Casas La càrrega, que fa al·lusió a una vaga ocorreguda a Barcelona el 1902 i el protagonista del qual és un guàrdia a cavall que ha tombat un manifestant. Els artistes pengen murals de tant en tant amb versions de La càrrega.

El mural va ser exposat el 3 de setembre i de moment no ha provocat cap reacció del grup municipal del PSC d'Olot. Encara que sí d'exregidors del grup a nivell particular.

L'Assemblea d'Artistes de la Garrotxa argumenten que el mural és la resposta al suport dels socialistes catalans a la manifestació de Societat Civil Catalana de l'octubre de l'any passat. També al vot a favor de l'article 155 de la Constitució Espanyola i apunten que el Partit dels Socialistes tornaria a votar el 155.

El mural està situat al mateix lloc on els regidors del PSC d'Olot van ser xiulats i insultats en les manifestacions del 2 d'octubre i del 3 d'octubre de l'any passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook